изглед за печат
изпрати на приятел
Притежавате ли свой собствен бизнес? Или пък сте от хилядите навън, които от години планират да основат фирма? Безспорно е много приятно сам да си бъдеш шеф! Но всяка самостоятелност върви ръка за ръка със своите отговорности.
Редица собственици стартират бизнес и не след дълго разбират, че им липсват знания и умения, за да бъде предприятието им стабилно и печелившо.

Ние от 1st Business Certificate Ви предлагаме достъпно електронно обучение посредством което ще научите:

- Как да изградите правилната концепция за управление на своя бизнес;
- Какви са методите за изграждане на успешен стратегически мениджмънт;
- Как да анализирате пазарните и ресурсни подходи, така че бизнесът Ви да бъде печеливш;
- Как да планирате устойчиви стратегии на база конкуренцията около Вас;
- Какво представлява стойностно-базирания мениджмънт;
- Управление и оценка на ефективността;
- Създаване и проложение на балансирана карта.

Предоставяме Ви достъпна информация, разработена за неспециалисти и хора с неикономическо образование! Възползвайте се от удобството да учите навсякъде, където има интернет без ограничения в срока за завършване!
И, разбира се, в духа на 1st Business Certificate, подготвили сме международен сертификат за всички завършили курса!

Обадете ни се и попитайте повече за начина на записване и пълна програма на обучението: +359 888 00 69 60; office@1bc.bg Очакваме Ви!
изглед за печат
изпрати на приятел
Ефективното управление на човешките ресурси е способно да осигури изграждането на добра структурна организация, предоставяйки отговор на бизнес изискванията на деня.
В тази връзка на преден план излиза способността за управление на най-ценния ресурс- служителите.
Съществуват няколко функции в HR отдела, като специалистите могат да бъдат концентрирани в една или няколко от тях. В малките по размери предприятия не винаги има отделен служител, който да отговаря за персонала. При подобен варинат можем да постигнем добра ефективност в процесите, аутсорсвайки към външна компания.
Представяме Ви няколко ключови роли на служителя, отговорен за персонала на организацията. Или с други друми ще се опитаме да отговорим на вечния въпрос, какво прави HR-ът по цял ден :)
1. Подбор
Успехът на т.нар. рекрутъри или специалисти по подбор обикновено се измерва в броя на назначените служители и времето, което не небходимо са достигане до правилния човек.
За разлика от тях обаче назначеният специалист по човешки ресурси в една компания следва да изгради имидж за добра работодателска марка, рекламирайки атрактивно свободните позиции в компанията. И не само- проучването на източници, публикуането на обяви, селектирането на кандидати, интервюта и координация с преките мениджъри на отдели са част от задачите на повечето специалисти по подбор.

2. Безопосни условия на труд
Безопасността на работното място е важен фактор. Съгласно Закона за здравословни и безопасни условия на труд всеки работодател е задължен да предостави подходяща среда на своите служите в процеса на извършване на ежедневните си задачи. Това е още една дейност, в която ключова роля има HR-ът. Освен ако един човек не извършва и двете функции, специалистите по човешки ресурси координират всички възникнали проблеми с трудови злополуки и обещетения заедно с ТРЗ-специалистът.

3. Изграждане на отношения работодател-служител
Спазване на установена за предприятието дисциплина, изграждане на чувство за лоялност, измерване и управление на удовлетвореността на служителите, тяхната ангажираност, както и разрешаването на конфликтни ситуации са константни дейности в отдела по Човешки ресурси. До тези специалисти можем да се допитаме и ако имаме проблем с някоя от клаузите на трудовия ни договор, желаем да разберем възможностите за израстване в компанията или пък ни се налага да напуснем.

4. Обучение и развитие
Голяма част от служителите, особено тези от поколение Y, които съставляват основната работна сила в нашата страна, обвързват работодателя с очаквания за развитие на техните умения.
Като неписано правилно е, че всеки работодател е длъжен да осигури начално обучение на новоназначените служители или работници, осигурявайки плавен преход към изградената организационна култура. В компаниите с повече отдели и персонал специалистите по Управление на човешки ресурси са ангажирани със задачата регулярно да проучват нагласите за развитие и изградените умения, поощрявайки амбициозните и утвърдени професионалисти към израстване в йерархията. По този начин освен създаването на лоялни поколения от служители компанията си гарантира и висококвалифициран персонал, отговарящ на нуждите на бизнеса.

Ако все още сте млад специалист в HR отдела или сте решили да изградите професионалната си кариера в тази област, научете за възможностите на сертифицирания бизнес модул на 1st Business Certificate по Управление на човешки ресурси (24-25 март).
Повече информация и пълна програма можете да получите на тел:0888 00 69 60; office@1bc.bg или на нашия уеб сайт: www.1bc.bg.
изглед за печат
изпрати на приятел
Скъпи приятели на HR обучението, от 1st Business Certificate Bulgaria с радост обявяваме, че възможността да се включите в пролетното обучение по Човешки ресурси, е вече активна!
За всички, които не успяха да запазят своето място през януари сме подготвили:

- интерактивност и практическа насоченост;
- решаване и дискутиране на множество казуси;
- възможност за събеседване и обмяна на опит;
- достъпно представена информация от експерти в областта на бизнес обученията;Обучението е насочено към:

начинаещи без опит, които желаят да изградят кариера в конкретна област;
служители, които имат нужда да актуализират знанията си;
служители, решили да сменят отдела, в който работят;
специалисти, които се нуждаят от международно сертифициране;
мениджъри от различни нива, отговорни за набиране на хора и съставяне на екип.


Повече информация, както и заявка за участие можете да направите на тел:359 888 00 69 60 или на имейл:office@1bc.bg.
Очакваме Ви!
изглед за печат
изпрати на приятел
За 1st Business Certificate радост да приветства новия преподавател по "Маркетинг и бранд мениджмънт"- гл.ас.Елена Костадинова.
Елена Костадинова е главен асистент в катедра „Маркетинг и стратегическо планиране“, Университет за национално и световно стопанство“, притежава магистърска степен по „Международни икономически отношения“ със специализация „Управление на международни проекти“ и докторска степен по „Маркетинг“.
Елена преподава на български и на английски език дисциплините „Маркетингови изследвания“ и „Потребителско поведение“ и е изнасяла лекции във Виенския икономически университет и Висшето училище по икономика и право в Берлин.
Елена Костадинова е участвала като изследовател и консултант в множество национални и международни проекти, сред които такива в сферата на зеления маркетинг, маркетинга на нестопанските организации и дигиталния маркетинг. Също така е редактор към списанието Cogent Business & Management, издателство Taylor & Francis и е рецензент към редица международни научни издания.

Добре дошла в екипа на 1st Business Certificate!
изглед за печат
изпрати на приятел
Сигурно няма човек, който към днешна дата да не се е сблъсквал с досадните pop-up реклами. Колкото и да са досадни обаче трябва да признаем, че всеки от нас вече е свикнал да получава информация през всевъзможни маркетингови канали. Обменяме данни, идеи, мнения, възможности, информирайки себе си и другите с все по-динамични темпове. Имайки предвид реалността, в която живеем, всички ние неофициално можем да се наречем маркетолози.
Повечето от нас ежедневно продават нещо: стоки, услуги, идеи, проекти, бранда, за който работят и необходимостта от маркетингови познания и изграждане на успешни стратегии изведнъж се оказва не просто задължение на определен отдел във фирмата. Защото кой би се отказал от още малко умения в професионалния си инструментариум, за да завоюва мечтаната работна позиция или да получи така желаното увеличение на заплатата?


Ето и няколко от преимуществата да имате Маркетинг знания:

1. Научавате се да слушате:
Маркетолозите непрекъснато слушат, търсят начини да максимизират възможностите, да подобрят взаимоотношения и да се свързват с нови хората. Но ключовият момент тук не е това да станеш добър слушател, а да ръководиш процеса активно. С помощта на основните маркетингови инструменти всеки един от нас може да подобри комуникацията си с клиенти, парньори, фокус групи, достигайки активно до заинтересованите страни. Безспорно това е важно- без значение в коя сфера работите!

2. Взимаме по-добри решения
Независимо дали сте йога инструктор, търговец или ръководител на екип инструментите, с който борави маркетинга, ще Ви помогат за правилното интерпретиране на данни във вашето ежедневие. Определяйки коректно нуждите на своите клиенти или хора от екипа ви, печелите предимството да се възползвате от всички възможности на бизнес средата. Най-важното за постигането на успеха е да се научим да мислим креативно, излизайки от традиционните рамки.

3. По-добро приоритизизране
Правилното съобразяване на ресурсите ни позволява по-лесно да оргазнизираме задачите си, постигайки успех. Посредтвом техниките на маркетинга имаме възможност по-лесно да анализираме средата, в която сме поставени, да прогнозираме необходимите човешки и материални ресурси, да позиционираме по-умело себе си или фирмата, която ръководим.

Бъдете креативни относно това към кого насочвате своите ресурси, как достигате своите клиенти или партньори най-важното- и как да направите повече с по-малко средства! Усвояването на стратегически умения за пазара в крайна сметка ще ви помогне да се превърнете във високоефективен професионалист, който по-лесно достига набелязаните цели.

Разберете за възможностите, който предлагаме в изграждането на маркетингови умения.
Вижте повече информация за предстоящия модул „Маркетинг мениджмънт“ 10-11 февруари, академично разработен от австрийски професионалисти с водещ лектор от най-големия икономически универитет в страната.
За повече информация:+359 888 00 69 60; office@ 1bc.bg
изглед за печат
изпрати на приятел
Смятате ли, че има общо между човешките ресурси и маркетинга?
Последните проучвания сочат, че връзка между двете професионални поприща не просто съществува, но е от съществено значение за повечето фирми, които се стремят да се развиват динамично и в крак със съвременните тенденции.
Ще разгледаме няколко компонента, за да разберем защо специалистът по човешки ресурси или прекият мениджър на търговския ви екип е длъжен да разбира и от маркетинг:

1. Брандинг на работодателя:

Ние, HR-ите също продаваме. Продуктите и услугите произвеждани от определена компания не са единственото, което има нужда от реклама и добро позициониране на пазара.
Замислете се за начина, по който презентираме фирмата на всеки селектиран и допуснат до интервю кандидат. Не включва ли борбата за таланти именно тези умения- брандинг на фирмата, изтъкване на всички ползи, които потенциалният служител би имал, избирайки точно нашата компания за развитието си. Не можем да оспорим факта, че всеки кандидат търси работодател, който да е стабилен, да предоставя съвременни решения за развитие на служителите си и не на последно място да е има добра репутация.

2. Привличане на таланти

Малките предприятия стандартно разполагат с ограничени бюджети.
Поради тази причина при тях е от особена важност да намерят максимално бързо правилния кандидат за тяхната организация. Това би спестило не само време, но и много други ресури като продължителна кампания на интервюта, последващо обучение и внедряване в екипа.
Как да привлечем правилния кандидат е система от знания, изградени умения, но не на последно място и информация за това „накъде и към какво се е отправила компанията“.
Последните иновации в HR-индустрията налагат мнението за активно участие на специалистите по подбор в бизнес развитието. Поради тази причина уменията за изготвяне на стратегии за подбор, базиращи се на бизнес стратегията за развитие стават неотложна необходимост...или поне, ако държим да се развиваме успешно.
3. Изграждайте доверие в компанията
Едно от правилата на маректинга е, че не е важно само какво ще обещаеш на своите клиенти, но и какво ще предоставиш в последствие. Не е ли този принип на 100% валиден и при назначаването на служители? Колко пъти сме чували репликата: „На интервюто ми обещаха едно, а после се оказа съвсем друго“.
Ако продуктът на една компания не отговаря на стандарта, който клиентите търсят, лоялността, доверието и марката се сриват. По същия начин, ако обещаете работна среда, която не можете да осигурите, ще сринете доверието, което вашите служители имат към Вас.

4. Бъдете в крак с промените

Новите поколения са все по-взискателни и изискващи към работодателите си. Класически подход при подбора остават презентациите, които специалистите по Човешки ресурси правят пред аудитории в университети или образователни форуми. Именно в тези моменти маркетинговите умения изилизат на преден план- как да направиш работодателя, който представляваш, достатъчно атрактивен. Ако си представител на малка компания, може би нямаш възможност да осигуриш фитнес зала в офиса си, но разработването на бюджет, който да се грижи за здравето на служителите, може би би позволил карти за тренировки или отстъпки за здравословни продукти на определена марка.

Ако винаги сте желали да получите развитие в областта на Човешките ресурси, можем да Ви предложим утврърден стандат на обучение и достатъчни умения, за да се впуснете в това предизивикателство. Проверете възможностите на интензивното обучение по HR Management 27-28 January.

Ако пък вече имате нужните знания за подбора и мотивацията на вашия персонал, с радост можем вече да предложим и сертифицирано обучение по Маркетинг, водено от квалифициран преподавател на водещия икономически университет в страната.

Повече информация за предлаганите обучения можете да откриете в категория "Модули" на нашия сайт.
За подробности, програма и записвания: office@1bc.bg; +359 888 00 69 60.
изглед за печат
изпрати на приятел
За всички нетърпеливи, които очакват новите дати за приключението HR Management- с удоволствие обявяваме старт на 27.01, както винаги в 9:30ч!
Да посрещнем предизвикателствата в управлението и мотивирането на служителите заедно- с чаша топла напитка, много слънчево настроение и креативни идеи!

Обучението е подходящо за:
- начинаещи без опит, които желаят да изградят кариера в конкретна област;
- служители, които имат нужда да актуализират знанията си;
- служители, решили да сменят отдела, в който работят;
- специалисти, които се нуждаят от международно сертифициране;
- мениджъри на различни отдели, които сами избират служители за екипа си;

За всички запазили място до 31.12 празничен комплимент -50лв отстъпка! Очакваме Ви: +359 888 00 69 60; office@1bc.bg
изглед за печат
изпрати на приятел
Очакваме Ви и през новата година на специално разработения ни курс по Бизнес английски език!

Ще акцентираме върху спецификите в бизнес общуването, терминологията на изразяване и професионалното подготвяне на бизнес представяния, както в рамките на една организация, така и пред партньори! Стартираме на 29.01 в 18:30ч!

Обучението е насочено към курсисти с ниво минимум B1 и предоставя международно признат сертификат!

За повече въпроси и записване: +359 888 00 69 60; office@1bc.bg
изглед за печат
изпрати на приятел
С радост искаме да съобщим на нашите клиенти, че обучението по Маркетинг мениджмънт се завръща и в присъствената си форма от следващата календарна година!

Можете да очаквате подобрена концепция и най-вече нов преподавателски състав!
Запазете своето място и се учете от водещ преподавател от най-големия икономически университет в България!
За повече информация и начин да се включите в групата на преференциална цена: +359 888 00 69 60; office@1bc.bg
Съдържание на обучението Маркетинг мениджмънт


Основи на маркетинга
Дефиниция на понятието маркетинг
Стратегически и оперативен маркетинг
Основни концепции в маркетинга
Значение на пазарната ориентация

Разбиране на потребителското поведение

Носители и роли в решенията
Модел на потребителското поведение
Фактори, влияещи на решението за покупка
Типове потребителско поведени
Процесът на покупка

Установяване на пазарни сегменти и избор на целеви пазар

Сегментиране на пазара
Критерии за сегментиране
Сегменти на потреблението
Определяне на целеви пазар
Оценка на пазарните сегменти
Позициониране и диференциране

Проучването на пазара като източник на информация
Задачи на пазарното проучване
Области на приложение
Методи на проучването
Развитие на въпросник
Процесът на проучване на пазара
Характеристики на доброто проучване
Проучване на пазара – "Advanced"

Маркетингови инструменти
Стокова и асортиментна политика
Ценова политика
Дистрибуционна политика
Комуникационна политика и реклама
Маркетинг - микс

Управление на услугите

Особености
Възприемане на качеството
Оценка на качеството на услугите

Бранд мениджмънт
Особености в бранд мениджмънта
Съблюдаване на качеството
Оценяване качеството на продукта
Маркетингов план
План на фирмата
Елементи на маркетинговия план

изглед за печат
изпрати на приятел
Стартирайки последното тримесечие (Q) за 2017, започваме и оценката за изминаващата година.
В следващите няколко абзаца ще очертаем тенденциите, които водеха специалистите по Човешки ресурси в търсенето на „Подходящия кандидат“ и най-вече пазарните обстоятелства, с които трябваше да се съобразяват.

1. Възходът на машините
Иновациите в световен мащаб доведоха до въпроси от типа: „Ще измести ли роботът специалиста по човешки ресурси?“ и „Може ли една машина да замени интуитивната преценка за човека срещу нас?“. Въпреки многото опасение все повече компании закупуват специализиран софтуер, който да бъде в помощ на работещия отдел „Човешки ресурси“. През 2017 тази тенденция стана валидна не само за големите международни корпорации, но и за бързо развиващите се компании от средния бизнес.

2. Фирмени придобивки остават в миналото
Допреди 5 години ключово за кандидатите беше какво допълнително предлага фирмата.
Поради тази причина много от HR отделите включиха в бюджета си закупуването на пинг-понг маси, джаги, масажни столове, безплатни храни и напитки;
Сега вече рекрутърите знаят, че тези социални придобивки не привличат най-талантливите от поколението милениали и също така не създават лоялност в служителите. Милениалите предпочитат да се развиват във висококонкурентна среда, изисквайки компетентен мениджмънт и ефективно сътрудничество. Не на последно място остават и споделените ценности между индивид и компания.

3. Създаване на ангажираност
Не е тайна, че високата ангажираност на служителите допринася за по-висока производителност и достигане на желаниете цели. Създаването на адекватни практики за повишаване на ангажираността и удовлетвореността на работното място беше една от фокусните точки за 2017.

4. Коучингът и постоянното развитие изместват управлението на представяне (Performance Management)
Традиционните атестации създават усещане за стрес у служителите и не рядко действат демотивиращо, въпреки позитивната оценка. Поради тази причина все повече HR специалисти мотивират преките ръководители да възприемат коучинг подход, развивайки уменията и възможностите за растеж на талантливите кадри. Тези практически методи позволяват да се създаде култура на управление и самоуправление, пригодна за различни проекти.

5. Анализ на служителите

Анализът на служителите не е нещо ново, но специалистите по Човешки ресурси вече го използват по нов начин, а именно, за да прогнозират новите попълнения в състава. Внедряването на съвременни технологии позволява да се предвижда необходимостта от нови попълнения, но също и да се оптимизира настоящата структура на предприятието.

Ако и Вие имате желание да бъдете част от светът на HR индустрията, заповядайте на предстоящото обучение по HR Management 25.11-26.11!

За повече информация:+359 888 00 69 60; office@1bc.bg
Отиди на страница  1 2 3 4 5